Važnost noćne rutine njege kože

Neki od nas preskaču večernju hidrataciju jer mislimo da možemo bez nje. Za one koji dovoljno spavaju, kvalitetno se hrane, ne puše i mlađi su od 25 to je vjerojatno i točno. Za nas ostale, noćna krema je ključan dio noćne rutine njege kože. Evo zašto.

SAVJET
1

Razlog broj 1 Koža uvečer treba hidrataciju

Koža tijekom dana i noći gubi vodu, a vrhunac tog procesa zbiva se u 4 ujutro. Taj gubitak, dakle, moramo nadoknaditi nanošenjem hidratantne, hranjive noćne kreme: ona će kožu obogatiti vodom, esencijalnim masnim kiselinama, nutrijentima i oligoelementima. Ako je epiderma suha ili dehidrirana, noćna krema vratit će joj glatkoću i mekoću. Sve to mnogo je važnije zimi ili nakon dugotrajnog izlaganja suncu. Nemojte stoga preskakati ovaj korak u svojoj noćnoj rutini njege kože: njime svojoj koži osiguravate trenutačnu ugodu. Bilo bi šteta propustiti taj osjećaj meke kože! 
SAVJET
2

Razlog broj 2 Pomaže u oporavku kože

Na vašu kožu tijekom dana agresivno djeluje niz elemenata iz okoline: stres, zagađenje, duhan, UV... Doista je mnogo čimbenika koji pobuđuju slobodne radikale. Koža proizvodi otpadne tvari koje mora eliminirati kako bi bila u top formi. Nakupi li se previše toksina, dolazi do disfunkcije stanica kože. Rezultat toga su blijed ten, dehidrirana koža, bore, mrlje i crvenilo. Kad odemo spavati koža se baca na posao i popravlja štetu nastalu tijekom dana. Tijekom tog procesa cirkulacija krvi u kožu je pojačana kako bi koža dobila nutrijente koji su joj potrebni da se riješi tih toksina. Noćna krema ojačava stanične sustave za čišćenje, potičući dubinsko čišćenje kože i uklanjanje čestica koje je čine bezizražajnom.
SAVJET
3

Razlog broj 3 Vašem tenu vraća blistavost

 Još jedan fenomen do kojeg dolazi noću je stanična obnova, koja svoj vrhunac doseže između 1 i 3 ujutro. Potpomognite ovaj proces obogaćivanjem svoje noćne rutine njege kože snažnim aktivnim sastojcima kao što su retinol, resveratrol, hijaluronska kiselina i sredstva protiv tamnih mrlja. Upotrebom krema za piling lica koje sadrže AHA (glikolna ili mliječna kiselina) ili BHA (salicilna kiselina) prije odlaska na spavanje izglađujete površinu kože i stimulirate njezinu regeneraciju. Ti proizvodi vašu kožu čine svjetlijom i glatkijom, brišu tamne mrlje i brišu tanke linije.
SAVJET
4

Razlog broj 4 Pomaže u borbi protiv starenja

Noć je savršeno razdoblje za nadoknađivanje bilo kakvih potencijalnih nedostataka i ublažavanje nadraženosti kože do koje je došlo tijekom dana. Zato valja odabrati noćnu kremu s efikasnom formulom za obnovu. Ona će koži pružiti sve što joj je potrebno za obnovu: hijaluronsku kiselinu, vitamin C, peptide... za učinak protiv bora i maksimalnu čvrstoću.
SAVJET
5

Razlog broj 5 Postoji noćna krema za svakoga

Bilo da se radi o serumu, kremi, maski, proizvodu koji samo utrljate ili onome koji ostavite preko noći... Postoji beskonačno mnogo noćnih krema prilagođenih i vašem tipu kože i teksturi koju želite. Neovisno o tome preferirate li luksuznu hladnu kremu, umirujuću višekratnu masku ili uljno-kremasti serum, sasvim sigurno pronaći ćete kremu koja odgovara vašoj koži i vašim potrebama.