Transparent Kako se odgovarajućim korektorom riješiti tamnih podočnjaka

Korektori: pozdravite se s pandinim očima!

Korektor je prisutan u svakoj torbici za šminku - bitan je za skrivanje podočnjaka koji kao da svijetu poručuju da se previše trošimo (a vjerojatno su i u pravu). No upotrebljavate li ga na ispravan način? Istražit ćemo zašto se tamni podočnjaci pojavljuju i otkriti vam savjete kako ih ZAISTA prikriti uz pomoć korektora.

SAVJET
1

Zašto se pojavljuju podočnjaci?

Nedostatak sna, stres, pušenje ili loša prehrana doslovno su ispisani na vašem licu; posebice na područjima oko očiju, što je najosjetljivije i najdelikatnije područje. Tamni podočnjaci pojavljuju se uslijed loše krvne i limfne cirkulacije. Plava krv s manjkom kisika i/ili smeđe pigmentacijske mrlje, rezultat spore limfne drenaže, akumuliraju se u licu, uzrokujući tamne krugove ispod očiju, gdje je koža četiri puta tanja nego na ostatku lica. Tamni krugovi mogu biti i nasljedni i s godinama se pogoršati.
SAVJET
2

Kako upotrebljavati korektor

1. korak Hidratizirajte područje kontura očiju. Ako to ne učinite, korektor će ispuniti bore, isušiti kožu i bore učiniti još vidljivijima. Boja neće biti ujednačena i proizvod neće prijanjati na kožu. 

2. korak Odaberite pravu boju. Trebate nijansu koja je pola tona svjetlija od vašeg temeljnog pudera. Ako su podočnjaci smeđi, odaberite žuti korektor ili onaj boje bjelokosti. Ako su plavkasti, odlučite se za žuti/narančasti ton koji će poništiti plavu. Izbjegavajte ružičaste tonove jer će podočnjaci pod njima izgledati sivkasto. 

3. korak Odaberite pravu teksturu. Izbjegavajte izrazito kremaste teksture jer će one ispuniti bore, kao i suhe korektore, koji mogu dehidrirati konture očiju; nastojte koristiti što fluidniji proizvod. 

4. korak Korektor nanesite prstom. Izgladite ga duž linije trepavice, od unutarnjeg dijela očiju prema van. Potom laganim tapkanjem dodatno umiješajte boju na isto područje. Svoj ten možete i posvijetliti nanošenjem korektora na nos, bradu ili manje nepravilnosti. Nakon toga kistom nanesite temeljni puder. Za kraj isprašite višak pudera kako bi se šminka slegla.