Transparent Deset savjeta za šminkanje za prekrasnu, svježu kožu

10 makeup savjeta za predivnu, svježu kožu

Izgledati fantastično 24 sata dnevno nije uvijek lak zadatak.Nedostatak sna, stres, napori...I eto zombi-kože!Naravno, osim ako ne slijedite naših 10 makeup savjeta za spas lica.

SAVJET
1

Pripremite svoju kožu

Prije nego što krenete raditi na tenu, morate biti sigurni da je vaša koža besprijekorno čista i hidratizirana.Uklonite sve nečistoće micelarnom vodom ili kremom za čišćenje.Ako imate masnu kožu, jednom tjedno se počastite pročišćujućom maskom za lice.

Za kraj nanesite proizvod za hidrataciju, zlatno pravilo za prekrasnu, blistavu kožu!

Odaberite dnevnu kremu prilagođenu vašim potrebama ili tipu kože, a za noć odaberite bogatiju formulu koja će obnoviti vašu epidermu dok spavate.

SAVJET
2

Ispeglajte linije

Posljednji korak prije nanošenja ratne boje je izglađivanje linija uzrokovanih dehidracijom.Nanesite temeljni puder ili blur kremu za pokrivanje manjih nepravilnosti, linija, pa čak i tona kože.Blur kreme su izuzetno lagane i ne talože se.Vašu kožu ostavljaju ujednačenom i mekom poput bebine, nešto poput Photoshopa u tubi.Rezultati su zapanjujuće impresivni!
SAVJET
3

Odaberite pravi tekući puder

„Pravi” tekući puder znači onaj koji se ne vidi.Kako vaša koža ne bi izgledala kao da ste na nju nabacali žbuku, odaberite teksturu koja odgovara vašem tipu kože: kremasti za suhu kožu, tekući za mješovitu i mousse ili mineralni za masnu kožu.Trebali biste odabrati ton koji savršeno odgovara boji vaše kože.
SAVJET
4

Posvetite se tekućem puderu

Nema ničega gorega od vidljivih poteza i obilnih nanosa tekućeg pudera!Nanesite ga glatko (ne trljajući) jagodicom prsta ili navlaženom spužvicom.Umiješajte ga pokretima prema van, počevši od nosa.Nastavite dok ne dođete do ruba lica i pažljivo nastavite prema vlasištu.

Dodatni savjet: lagano pritisnite papirnatu maramicu o lice kako biste uklonili višak, pazeći na korijene, obrve, rubove nosa i rubove usta.

SAVJET
5

Riješite se nepravilnosti

Malo korisnih trikova...Svako crvenilo (ispod očiju, na bradi itd.) pokrijte bazom zelenog tona jer je ona komplementarna boja crvenoj.Korektorom u sticku sredite tvrdoglave nedostatke - mrlje, točkice, tamne krugove, ožiljke - i tapkanjem jagodicom prsta poravnajte za prirodan, ujednačen izgled.
SAVJET
6

Osvježite svoje oči

Iscrpljeni izgled dodaje vam godine, riješite se podbuhlosti tako što ćete dvije žlice na sat vremena staviti u hladnjak, a zatim pod oči.A onda izvadite teško topništvo, odnosno dobar korektor!Odaberite ton nijansu svjetliji od tona kože.Sasvim malo korektora nanesite na unutarnje rubove očiju i onda još mrvicu pod donje trepavice.Umiješajte ga jagodicom prsta, iz unutarnjeg ruba prema van.
SAVJET
7

Polako s puderom


Previše pudera samo će naglasiti povećane pore i nepravilnosti. Puder na lice nanosite samo ako vam je koža presjajna i odaberite prozirnu formulu koja će raspršiti svjetlost, ne naglašavajući vašu T-zonu.  

SAVJET
8

Dodajte mrvicu rumenila

Za prirodan, svjež finish nanesite samo mrvicu rumenila boje breskve na vrhove obraza i raširite ga prema sljepoočnicama. Malo rumenila možete staviti i na nabor gornjih kapaka.  
 
SAVJET
9

Za seksi oči

Manje je više i prirodni put ovdje je ključan...

Nanesite lagano sjenilo na čeone kosti ispod obrva, a kremastije, tamnije na gornje kapke (odaberite pravu nijansu prema boji očiju).

Za kraj nanesite maskaru za efekt širokih očiju.  

 
SAVJET
10

Usavršite svoje usne

Uz trunkicu ruža zasjat će i svaka put. Crveni, koraljni, ružičasti... Odaberite onaj koji najbolje ističe vaše usne. Ako preferirate prirodan izgled, nanesite ruž boje usana za suptilan efekt nenašminkanosti. Nanesite ruž dva tona svjetliji od usana za ujednačen finish koji mami poljupce. Klonite se pretamnih ruževa, oni samo nadodaju godine!